Monthly Archive

Maart 2016

Pretparken
Webmaster
521

SeaWorld Orlando " zet het park open"

In combinatie met Manatee Appreciation Day opende SeaWorld Orlando een Manatee rehabilitatie, een ruimte voor gasten van het park om het achter de schermen de redding en het revalidatie werk dat SeaWo... lees meer..

Pretparken
Webmaster
533

Beroemdheden verjaardag

Angelina Heger en Leonard Freier vieren de verjaardag van Europa's hoogste en snelste houten achtbaan Colossos 2016 dat zijn 15e verjaardag viert. De houten achtbaan opent het seizoen met nieuwe jungl... lees meer..

Pretparken
Webmaster
560

Nieuw in 2017 te Busch Gardens Williamsburg

In 2017 zal een grote slag in het dorp van Nieuw-Frankrijk plaatsvinden. Vikingen zullen binnenvallen. Val het terrein binnen op de eerste houten achtbaan in Busch Gardens Williamsburg. ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
623

Legoland California onthult lego modellen voor nieuw Ninjago World!

4 meester modelbouwers hebben 550 uren gewerkt aan een geweldig Lego model voor de nieuwe Ninjago World in Legoland California Resort. Je kan hiervan een time lapse video vinden. Het model werd geb... lees meer..

Pretparken
Webmaster
588

Uniek festival in Bellewaerde

Bellewaerde heeft op zich al een heel uniek kader met zijn mix van attracties, dieren en overweldigende natuur. Dit kader wordt zowaar nog unieker wanneer er een heus muziekevenement bijkomt. Op 3... lees meer..

Pretparken
Webmaster
479

Mysterieuze sporen gevonden in Heide Park

Eerste bewijs ontdekt van de terugkeer van de draken. Draken: zijn het familieleden van de dinosauriërs of gewoon mythische wezens? Zoals het Britse wetenschappelijke tijdschrift Nature heeft gemel... lees meer..

Pretparken
Webmaster
445

Poffertjes in het Zwarte Woud: Europa-Park opent nieuw restaurant

In Europa-Park gaan bezoekers op reis door veertien verschillende Europese landen. Niet alleen door de architectuur van de gebouwen en de decors wanen zij zich telkens in een ander land, ook het culin... lees meer..

Pretparken
Webmaster
453

972.188 paaseitjes geraapt in Plopsa-parken!

De paasvakantie werd feestelijk ingezet in de Plopsa-parken! Er werden maar liefst 1 miljoen paaseitjes voorzien om op Paaszondag en -maandag uit te strooien in Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1634

26/03/2016 Bobbejaanland Tripreport

Omstreeks 9.45u waren we aan Bobbejaanland en na de parking af te wandelen kwamen we aan een tentje. Hier werd er een tassencontrole gedaan en werd er gevraagd om de jas ook even open te doen. We ging... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1171

19/03/2016 Toverland Tripreport

Omstreeks 9.45u waren we met het grootste deel van onze crew aanwezig om mee het 15de seizoen van Toverland te openen. Om 10.00u stipt gingen de poorten open en iedereen kocht zijn ticket/abonnement e... lees meer..

Pretparken
Webmaster
409

New York Yankee Carlos Beltrán rust uit

New York Yankee Carlos Beltrán bezocht SeaWorld Orlando met zijn familie voor de voorjaarsvakantie. Tijdens zijn bezoek nam hij wat tijd om te relaxen met sommige koningpinguïns binnen Antarctica: ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
465

Laatste stuk baan geïnstalleerd

Het laatste stuk van de achtbaan van Busch Gardens® Tampa Bay’s attractie Cobra's Curse™ is geïnstalleerd. De opening is gepland voor deze zomer. De spin-achtbaan is de enige in zijn soort in de we... lees meer..

Pretparken
Webmaster
503

Record aantal nieuwigheden in Europa-Park

Afgelopen weekend heeft Europa-Park voor de 41ste keer de poorten voor een nieuw seizoen geopend. De investeringen voor dit seizoen en de komende periode staan geheel in het teken van de verdere verbe... lees meer..

Pretparken
Webmaster
502

Plopsa wil wereldrecord paaseieren rapen verbreken

De paasvakantie wordt feestelijk ingezet in de Plopsa-parken! Op Paaszondag en –maandag worden maar liefst 1 miljoen paaseitjes verspreid over Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Ha... lees meer..

Pretparken
Webmaster
514

Challengers voor 24 uurs achtbaanrace in Toverland gezocht

Attractiepark Toverland organiseert vanwege haar 15-jarig bestaan samen met Stichting Heppie de Troy Coaster Challenge 2016. Twaalf challengers gaan op 4 en 5 juni voor het goede doel 24 uur in de sne... lees meer..

Pretparken
Webmaster
431

Kom en leer het circus vak tijdens Pasen

Vanaf 26 maart 2016 is Amusementspark Tivoli weer geopend. Om dit te vieren zijn er tijdens beide Paasdagen allerlei leuke activiteiten te doen in het pretpark met meer dan 30 attracties én speeltoest... lees meer..

Pretparken
Webmaster
491

Efteling verwelkomt Pinokkio in Sprookjesbos

Het Sprookjesbos in de Efteling, net over de grens bij Breda, heeft er een nieuwe bewoner bij: Pinokkio. Vanochtend startten de eerste bezoekers van het attractiepark de zoektocht naar de ondeugende h... lees meer..

Pretparken
Webmaster
568

kamperen naast de achtbanen

Naast de hoofdingang van Duitslands grootste attractiepark bevindt zich het Camp Resort van Europa-Park. Hier kan men overnachten in de eigen caravan, camper of tent. Meer en meer vakantiegangers die ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
568

Seizoen 2016 dit weekend van start

Zaterdag 26 maart opent Bellewaerde de deuren voor een seizoen vol plezier en avontuur. Bellewaerde heeft heel wat leuke zaken in petto voor de bezoekers. 2016 wordt een evenementenseizoen met klassie... lees meer..

Pretparken
Webmaster
499

Clouseau onthult ster

Op vrijdag 18 maart werd opnieuw een ster onthuld op de ‘Story Walk of Fame’ in Plopsaland De Panne. Deze keer viel de eer te beurt aan niemand minder dan Koen en Kris Wauters van Clouseau! Dit deden ... lees meer..

Waterparken
Webmaster
659

Plopsaqua De Panne trakteert voor eerste verjaardag

Zondag 20 maart vierde Plopsaqua De Panne zijn eerste levensjaar. Omwille van deze gelegenheid trakteerde het allereerste Plopsa-waterpark zondag 20 maart op 1.000 tickets aan kindertarief én voor all... lees meer..

Pretparken
Webmaster
542

Toekomst SeaWorld

Je bent een van de eersten om te leren over verschillende historische aankondigingen die SeaWorld maakt. Wanneer wij onze deuren geopend meer dan 50 jaar geleden, waren de orka's gevreesd en zelfs gej... lees meer..

Pretparken
Webmaster
535

Mirabilandia opent haar deuren op vrijdag 25 maart

Half juni opent het park een nieuw thema gebied geïnspireerd op wild west verhalen en legenden: "Far West Valley". Het nieuwe gebied heeft een oppervlakte van 19.000 vierkante meter en verwelkomt de g... lees meer..

Pretparken
Webmaster
490

SEAWORLD installeert definitieve stuk van MAKO

SeaWorld Orlando heeft het laatste stukje van de Mako geïnstalleerd. Zoals de traditie wilt, werd het 12.500-pond, laatste stuk van track getooid met een wuivende Amerikaanse vlag en vastgeschroefd... lees meer..

Pretparken
Webmaster
531

Mirabilandia start het nieuwe showseizoen

Het park presenteert het schema van de 2016-Toon kick-off op vrijdag 25 maart ter gelegenheid van de paasvakantie. De volledig vernieuwde show gaat over dromen en een selectie van de beste kunstena... lees meer..

Pretparken
Webmaster
554

LEGOLAND Florida maakt 5 belangrijke aankondigingen

Legoland maakte nog maar eens een grote update bekend die ze aan het Florida Resort gaan toevoegen. Hieronder lees je wat ze zoal gaan brengen de komende jaren. NIEUW! LEGOLAND strand opening medio... lees meer..

Industrie
Webmaster
572

Euro attracties Show 2016

In 2016 vindt de Euro Attracties Show voor de eerste keer plaats in Barcelona. EAS is de grootste conferentie en handel show voor de industrie van de attracties in de EMEA-regio en vindt plaats van di... lees meer..

column
Webmaster
648

Column 1: nieuwigheden in 2016 in België

Nog enkele weken en het nieuwe toeristische seizoen gaat weer van start. De meeste pretparken treffen nu de laatste voorbereidingen om hun park terug operationeel te maken. De concurrentie is bikkelha... lees meer..

Pretparken
Webmaster
656

Slagharen opent de poorten voor een nieuw seizoen

Vrijdag 18 maart gaan de poorten van Attractie- & Vakantiepark Slagharen weer open voor een nieuw seizoen. Afgelopen wintermaanden zijn er op het vakantiepark voor drie miljoen euro bijna 200 acco... lees meer..

Waterparken
Webmaster
635

Discovery Cove laat gasten het perfecte vakantiepakket kiezen

Met Discovery Cove vakanties, een nieuw hulpmiddel voor online boeking, kunt u een op maat gemaakt pakket ontwerpen dat voldoet aan de behoeften van een specifieke reis. Alle pakketten beginnen met ee... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 43

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.