Monthly Archive

April 2016

Pretparken
Webmaster
581

Officiële opening Mount Mara

Vandaag stond Bobbejaanland in het teken van de officiële opening van de attractie Mount Mara, een virtual reality coaster. Deze rollercoaster neemt de bezoeker mee in de rol van geoloog tijdens een b... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1011

30/04/2016 Bobbejaanland Tripreport

We zijn op zaterdag 30/4 naar Bobbejaanland geweest. Om 10u konden we het park binnen en werden we verwacht aan de Revolution/Mount Mara. Er stond ook een uitgebreid ontbijtbuffet te wachten. We we... lees meer..

Pretparken
Webmaster
522

Volg de creatie van een wereldpremière

De constructie van de wereldprimeur PULSAR in Walibi bereikt stilaan haar eindpunt. Vanaf nu is het volledige project te volgen via een 5-delige webserie die het volledige proces, van oorspronkelijke ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
564

Seaworld & Guy Harvey werken samen

SeaWorld parken & Entertainment (SEA) en wereldberoemde mariene kunstenaar en natuurbeschermer Guy Harvey hebben vandaag een nieuwe partnerschap aangekondigd, gericht op de gezondheid van de Oceaa... lees meer..

Pretparken
Webmaster
531

Amoerluipaard zwanger.

Bellewaerde verwacht binnen enkele weken minimum 1 Amoerluipaardwelpje. Dat heeft een radiografie van het zwangere Amoerluipaard Vlada vandaag bevestigd. De zwangerschap speelt een belangrijke rol in ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
439

Minister-president Rutte bezoekt Europa-Park

Afgelopen week vergaderden de Duitse coalitiepartijen CDU en SPD samen in Europa-Park. Eregast was minister-president Mark Rutte. Een belangrijk gespreksthema was 'Europa'. Europa-Park was dan ook de ... lees meer..

Industrie
Webmaster
581

Euro attracties Show 2016

Meer dan 435 bedrijven uit 60 landen zullen hun nieuwe producten en innovaties vertonen in een dynamische, recordbrekende 12.000 m² vloer op Euro attracties Expo (EAS) 2016. EAS 2016 is de conferen... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1138

23/04/2016 Hellendoorn Tripreport

Onze trip naar hellendoorn was goed verlopen. Vanuit België was het een kleine 3 uur rijden. We kwamen aan op de bestemming en werden goed en zeer beleefd onthaald. We kregen informatie van hoe onz... lees meer..

Pretparken
Webmaster
392

Universal Orlando onthult

Binnenkort zal u worden vervoerd naar een eiland gehuld in geheimzinnigheid en legende. Het is een verloren wereld waar avontuur – en het onvoorstelbare – u op een onvergetelijke manier uitdagen zal. ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
404

LEGOLAND Florida Resort breiden zonne-energie uit

LEGOLAND® Florida Resort en Tampa Electric werken samen voor een 2-megawatt zonne-energie project dat elektriciteit zal produceren - en schaduw - voor bezoekers van de populaire vakantiebestemming. Da... lees meer..

Pretparken
Webmaster
476

Europa-Park houdt traditie in ere

Op zondag 1 mei viert Europa-Park het begin van de zomer met het planten van de meiboom. Traditiegetrouw krijgt deze boom een plaatsje in de Bayerische Biergarten van het park. Het evenement luidt ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
485

Het wachten is voorbij voor 's werelds beste houten achtbaan

Op 18 juni is het eindelijk de première van Kolmården de nieuwste achtbaan. Met een hoek van vrije val van 83 graden, een topsnelheid van 113 km/h en drie inversies is het de eerste achtbaan in zijn s... lees meer..

Pretparken
Webmaster
427

Autoliefhebbers maken in 2016 zeker een pitstop

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark en de autosport zijn al jaren nauw met elkaar verbonden. In 2016 bewijzen twee bijzondere evenementen dat opnieuw: de expositie met Formule 1-wagens in d... lees meer..

Industrie
Webmaster
526

IAAPA Instituut voor attractieleiders 2016

Het IAAPA Instituut voor attractieleiders 2016 is een programma speciaal ontworpen voor recreatieve professionals. Het programma van 2016 is georganiseerd door de International Association of Amuse... lees meer..

Pretparken
Webmaster
388

23e Lente Festival vindt plaats van 2 maart tot 30 mei 2016

Twee nieuwe lente-geïnspireerde buitenkeukens, drie ondeugende topiary Disney-figuren en een innovatieve musical tuinspel zal debuteren tijdens het 23e Epcot Internationale Bloem & Tuin Festival v... lees meer..

Pretparken
Webmaster
413

Shanghai Disney Resort kondigt spannende nieuwe fase aan

Shanghai Disney Resort kondigt spannende nieuwe fase aan van THE LION KING, als repetities beginnen. Shanghai Disney Resort en Disney theaterproducties heeft vandaag aangekondigd dat de repetities ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
419

Disneyland Paris gaat al swingend, dansend en zingend de lente in

Het is niet nodig om te wachten op de officiële start van de lente om de batterij op de laden en te genieten van de kleurenpracht die zo herkenbaar is voor dit seizoen. Vanaf 5 maart swingt Disneyland... lees meer..

Pretparken
Webmaster
434

MAKO maakt eerste testrit

Mako maakte zijn eerste testrit op het spoor van haar 4,760-voet stalen track in SeaWorld Orlando deze week. Tijdens haar inaugurele proefrit stortte Mako 200 voet naar beneden vanaf de eerste lift he... lees meer..

Industrie
Webmaster
522

IAAPA lanceert nieuw educatief programma voor leisureprofessionals

De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions) organiseert voor het eerstde gloednieuwe IAAPA Institute for Attractions Leaders-training. Dit is een 5-daags intensief programm... lees meer..

Dagattracties
Webmaster
600

Bobbejaan & José memorial 2016

De Bobbejaan en José Memorial is dit jaar al aan zijn zesde editie toe. Vorig jaar, op 13 september, deden de Schoepens voor het eerst een herdenking op hun nieuwe locatie. Zoals jullie al wel wete... lees meer..

Pretparken
Webmaster
392

Nickelodeon Fandagen in Bellewaerde

Tijdens het weekend van 23 en 24 april komen de televisiefiguren van Nickelodeon langs in Bellewaerde. Bezoekers kunnen genieten van tal van extra activiteiten en verrassende ontmoetingen met Dora, de... lees meer..

Pretparken
Webmaster
459

Plopsa en AZ Sint-Augustinus Veurne openen vernieuwde kinderafdeling

Vandaag werd de gloednieuwe Plopsa-gethematiseerde kinderafdeling in het ziekenhuis te Veurne op feestelijke wijze geopend. Het AZ Sint-Augustinus Veurne is aan een grondige transformatie bezig. Zo... lees meer..

Dagattracties
Webmaster
459

Castlefest

Maak je deze zomer op voor een uniek festival en laat je onderdompelen in de wereld van elfjes, orcs, goblins, heksen en feeën met CASTLEFEST op Kasteel Keukenhof te Lisse. Geniet van de vele optreden... lees meer..

Pretparken
Webmaster
821

Ruim 700 aanmeldingen voor 24 uurs achtbaanrace in Toverland

726 waaghalzen durven de Challenge aan: 24 uur in de snelste, langste én hoogste houten achtbaan van de Benelux, Troy. Op 4 en 5 juni gaan twaalf van hen de Troy Coaster Challenge 2016 aan voor het go... lees meer..

Pretparken
Webmaster
394

Nieuwe vliegtuigattractie Wild Wings

Op 12 april probeerden tweehonderd pretparkfanaten de nieuwe attractie Wild Wings van Duinrell. Zij waren enthousiast en vonden deze vliegattractie, die na de officiële opening op 21 april wordt openg... lees meer..

Pretparken
Webmaster
385

twee nieuwe bewoners in Dreumesland!

Familiepretpark Avonturenpark Hellendoorn verwelkomt zaterdag 23 april a.s. twee nieuwe bewoners. Parkmascotte Baba en zijn vrouw Bella krijgen in het 80-jarige jubileumjaar van het park hun eigen Ber... lees meer..

Pretparken
Webmaster
451

Derde beste paasvakantie ooit

Maar liefst 190.000 enthousiaste bezoekers zakten gedurende de paasvakantie af naar Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt of Plopsa Coo. “Ondanks het wisselvalli... lees meer..

Pretparken
Webmaster
434

Dana Winner onthult ster

Gisteren werd Dana Winner met een warm applaus onthaald in Plopsaland De Panne voor de onthulling van haar ster op de Story Walk of Fame. De Story Walk of Fame aan het Plopsa Theater in Plopsaland ... lees meer..

column
Webmaster
531

Column 2: De nieuwigheden in het Buitenland in 2016

In mijn vorige column had ik het over de nieuwigheden bij de Belgische pretparken. Echter wil ik eens over de grenzen gaan kijken. De meeste parken voeren een bikkelharde concurrentiestrijd. Een van d... lees meer..

Pretparken
Webmaster
399

Eerste schetsen Vakantiepark Efteling Loonsche Land onthuld

De Efteling start deze week met de bouw van een nieuw vakantiepark. Wie een korte vakantie in de Efteling wil, kan al sinds 1992 terecht in het Efteling Hotel en sinds 2009 in Vakantiepark Efteling Bo... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 33

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.