Monthly Archive

Mei 2016

Trip Verslagen
Webmaster
2821

29/05/2016 Memorial & Bobbejaan de film.

Memorial; De memorial ging voor het tweede jaar door te Dikberd Herentals waar de familie Schoepen een pand heeft gekocht. Hier hebben ze alles wat aan Bobbejaan & Josée herinnert opgeslagen. V... lees meer..

Pretparken
Webmaster
553

Prijzenregen voor Europa-Park

Na een recordbrekend jubileumjaar is het 2016-seizoen van Europa-Park opnieuw goed van start gegaan. Het park en de hotels noteren een uitstekende bezetting. Daarnaast mochten er dit voorjaar al enkel... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
803

Meest Verkeersveilige school

Vandaag is de zoektocht naar de "Meest Verkeersveilige school van West-Vlaanderen" afgesloten met een spannende finaledag in Bellewaerde. Op het einde van deze dag hebben de winnaars hun titel en awar... lees meer..

column
Webmaster
655

Column 3: virtual reality

In de vorige columns, stond ik stil bij de nieuwigheden die de verschillende parken in het binnen- en buitenland aanbieden. Heel wat parken pakken uit met een nieuwe thrillride of een nieuwe coaster. ... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1066

26/05/2016 Bellewaerde

Onze trip naar Bellewaerde is heel goed verlopen. Bij aankomst werden we goed onthaald. Het personeel was zeer vriendelijk. Wist je dat als je een enquête invult, je een voordringpas krijgt voor 1 ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
416

Amoerluipaarden geboren

Gisteren werden drie Amoerluipaarden geboren in Bellewaerde, één van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Het gaat om een unieke geboorte voor Bellewaerde, dat als enige Belgische dierentuin met... lees meer..

Dagattracties
Webmaster
785

Bobbejaan Schoepen

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste „Vedette” ( in de breedste zin van het woord ) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd We kennen allemaal de naam, en dikwijl... lees meer..

Dagattracties
Webmaster
507

BOBBEJAAN

In BOBBEJAAN reflecteert Bobbejaan Schoepen over zijn leven en werk dat een blijvende indruk nalaat op onze Belgische geschiedenis. De film vertelt het verhaal over onvoorwaardelijke liefde en vergank... lees meer..

Pretparken
Webmaster
414

In het hete smeedvuur

Het flakkerende vuur van de oven weerspiegelt in zijn ogen wanneer de smid de roodgloeiende metalen staaf op het aambeeld legt. Met krachtige slagen buigt hij het hete staal, bij elke hamerslag klinke... lees meer..

Pretparken
Webmaster
391

Puy du Fou kaapt twee bronzen medailles weg

Puy du Fou, Frankrijks tweede meest bezochte themapark, kaapte gisteren twee bronzen medailles weg op de Diamond ThemePark Awards - de zogenaamde Oscars van de (pret)parken - die werden uitgereikt in ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
397

Europa’s op twee na oudste dolfijn Puck viert haar 50ste verjaardag!

Dolfijn Puck, de op twee na oudste dolfijn van Europa, is een halve eeuw oud. En dat viert Boudewijn Seapark vandaag graag door de tuimelaardolfijn te verwennen met een vistaart! Puck is de leidster v... lees meer..

Pretparken
Webmaster
446

Schuddebollen tijdens het Ketnet Jr. Feestweekend

Groot feest tijdens het verlengd pinksterweekend in Plopsaland De Panne. Kaatje, Kamiel en Viktor wachten samen met Bumba, Musti en Smurfin de allerkleinsten op van 14 tot en met 16 mei. Na een ges... lees meer..

UITgetest
Webmaster
1988

UITgetest: Lost Gravity

Als we Lost Gravity zeggen, dan zeggen we natuurlijk Walibi Holland. Wanneer we van de kassa’s langs “Speed of Sound” wandelen en we in de buurt van Lost Gravity komen, horen we de beat ons al tege... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1102

9/05/2016 Walibi Holland

Op maandag 9 mei hebben we nog eens een bezoekje aan Walibi Holland gebracht. Na het oprijden van de parking waar je een parkeerkaartje van 8€ dient voor te betalen, kom je een prachtige en propere pa... lees meer..

Pretparken
Webmaster
511

Walibi Belgium uitverkocht ! ! ! !

Walibi Belgium is volledig volzet deze zondag 15 mei 2016. We raden iedereen aan om het park te bezoeken op zaterdag 14 mei of maandag 16 mei. Zondag 15 mei is Walibi Belgium exclusief geopend voor... lees meer..

Industrie
Webmaster
584

Succesvolle zesde editie van de Diamond ThemePark Awards

De kogel is door de kerk, de winnaars zijn bekend van de zesde editie van de Diamond ThemePark Award. Elk jaar opnieuw wordt een queeste gestart, op zoek naar het beste pretpark, de beste zoo,… Dit... lees meer..

Pretparken
Webmaster
435

Plopsa wint 6 Diamond ThemePark Awards

Vandaag werden voor de zesde keer de gerenommeerde Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Ook dit jaar kaapt Plopsa meerdere prijzen weg. 1. Meest Kindvriendelijke Pretpark van België & Nederland... lees meer..

Pretparken
Webmaster
474

Efteling wint recordaantal Diamond ThemePark Awards

Vorige dinsdag werden voor de zesde keer de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. De Efteling sleept een recordaantal van maar liefst tien awards in de wacht en mag zich onder meer “het beste park van ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
463

Walibi is het beste pretpark van België !

Bijna 50.000 pretparkfans en een internationale vakjury hebben Walibi Belgium 3 prestigieuze prijzen toebedeeld waaronder de prijs voor Beste Pretpark van België. De Diamond Themepark Awards worden... lees meer..

Pretparken
Webmaster
463

Bellewaerde attractie valt in de prijzen

De attractie Jungle Mission heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards de prijs van "Beste beleving in de zoo" gewonnen. De awards worden uitgereikt op basis van onlinestemmen en een ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
449

De tweede aflevering

De constructie van de wereldprimeur PULSAR in Walibi bereikt stilaan haar eindpunt. Vanaf nu is het gehele project te volgen via een 5-delige webserie die het volledige proces, van oorspronkelijke bed... lees meer..

Pretparken
Webmaster
457

Plopsaland De Panne verwelkomt 10% meer bezoekers

Afgelopen weekend vonden maar liefst 10% meer bezoekers hun weg naar Plopsaland De Panne ten opzichte van het hemelvaartweekend vorig jaar. Dit verlengd weekend genoten heel wat Plopsa-fans van een... lees meer..

Pretparken
Webmaster
474

NINJAGO World® officieel geopend

Opgewonden kinderen stonden te wachten wanneer het ceremoniële lint officieel werd doorgesneden bij de opening van NINJAGO® World in LEGOLAND® California Resort! Acteur en komiek Joel McHale deed d... lees meer..

Waterparken
Webmaster
577

Aquaventura Slidepark vervroegd geopend

Vandaag opent Avonturenpark Hellendoorn vervroegd het Aquaventura Slidepark. De zonnige weersverwachting is reden dat het park het slidepark eerder opent dan voorgaande jaren. Bezoekers kunnen dit wee... lees meer..

Pretparken
Webmaster
419

Europa-Park opende Hollands poffertjesrestaurant

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor zes studenten van NHTV uit Breda. Samen met directeur/eigenaar Thomas Mack openden zij officieel het poffertjesrestaurant waarvoor zij de eerste ideeën he... lees meer..

Pretparken
Webmaster
461

Ketnet Feestweekend met Helden

Plopsa en Ketnet slaan de handen in elkaar om er een onvergetelijk verlengd weekend van te maken. Van 5 tot en met 8 mei vindt in Plopsaland De Panne het Ketnet Feestweekend plaats. Tijdens het hem... lees meer..

Resultaten 1 - 26 van 26

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.