Monthly Archive

Februari 2017

Zoo
Webmaster
251

Studenten slatuin geeft eten aan geredde lamantijnen

Deze week ontving het SeaWorld Orlando Animal Rescue Team een speciale gift van Millennia tuinen Elementary School. De Millennia tuinen elementaire Eco Club kweekte 1000 kroppen sla en schonk de volle... lees meer..

Pretparken
Webmaster
247

Beleef een schitterende krokusvakantie in de Plopsa-parken

De Plopsa-parken maken zich klaar om hun bezoekers een onvergetelijk carnavalsfeest te bezorgen. Tijdens de krokusvakantie genieten jong en oud van spetterende liveshows en feestelijke animatie. P... lees meer..

Pretparken
Webmaster
266

De Efteling zoekt opa’s en oma’s voor nieuwe familiemusical

De 15e musical van Efteling Theaterproducties is bekend: ‘Sprookjessprokkelaar de musical’. De nieuwe familiemusical is gebaseerd op het succesvolle boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon, ... lees meer..

Zoo
Webmaster
242

Boudewijn Seapark Brugge vangt vandaag voor het eerst een gestrande bruinvis op

Boudewijn Seapark biedt voortaan eerste hulp aan alle levende bruinvissen die stranden aan de Belgische kust. Het park werd hiervoor door de overheid zelf gecontacteerd. Het BMM (onderdeel van het... lees meer..

Pretparken
Webmaster
238

Première nieuwe concerttour Clouseau in het Plopsa Theater!

Clouseau start dit najaar met een nieuwe concertreeks. De première hiervan gaat door op 7 oktober 2017 in het Plopsa Theater in De Panne. Tickets voor dit niet te missen concert zijn vanaf vandaag ver... lees meer..

Pretparken
Webmaster
230

Bijzondere paleistuin siert straks dak nieuwe attractie Efteling

In de Efteling, het attractiepark net over de Nederlandse grens, wordt momenteel gebouwd aan de nieuwe attractie Symbolica: Paleis der Fantasie. Het paleis wordt gebouwd ter ere van het 65-jarig jubil... lees meer..

Zoo
Webmaster
308

ZOO of life

Het grootse musicalspektakel waarmee ZOO Antwerpen in 2018 op een originele manier haar 175ste verjaardag viert, is nu al een succes. De capaciteit voor de eerste infosessie op 9 maart om 19u30 is inm... lees meer..

Pretparken
Webmaster
221

Beleef een schitterende voorjaarsvakantie in de Plopsa-parken

De Plopsa-parken maken zich klaar om hun bezoekers een onvergetelijk carnavalsfeest te bezorgen. Tijdens de voorjaarsvakantie genieten jong en oud van spetterende liveshows en feestelijke animatie. ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
218

Walibi Holland brengt Amerikaanse techniek naar Nederland

Walibi Holland opent 14 april een nieuwe Virtual Reality attractie. Deze attractie bevindt zich in een nieuwe vleugel van The Clinic, de spraakmakende Halloween attractie van Walibi (oktober 2016). ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
207

Movie Park Germany breekt door in nieuwe sterrenstelsels

Het moet snel gaan. Tijd voor overleg is er niet. Elke handeling moet goed zijn, want: we krijgen maar één kans. Vijandelijk Borg houden de U.S.S. Enterprise in hun trekstraal gevangen. Schip en be... lees meer..

Waterparken
Webmaster
319

De carnaval van Rio neemt Aqualibi over

Van 24 februari tot en met 5 maart zullen reusachtige ballonnen in en boven het water voor een tropische sfeer zorgen in het waterpark. De eerste vrijdagavond van de krokusvakantie worden de lichte... lees meer..

Accomodatie
Webmaster
389

Enorm gewei als hoogste punt nieuw vakantiepark Efteling

Een feestelijk moment op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark van de Efteling. Daar werd onder toeziend oog van de belangrijkste leveranciers Bouwbedrijf Pennings, Gubbels, Vervoort Meubelen, Vas... lees meer..

Pretparken
Webmaster
215

NHTV-studenten doen uitgebreid onderzoek voor Europa-Park

In september 2016 kregen zestien studenten van NHTV uit Breda een drietal opdrachten van Europa-Park. Afgelopen week presenteerden zij hun bevindingen aan het management van Duitslands grootste att... lees meer..

Pretparken
Webmaster
242

Seaworld's Seven Seas Food Festival

Met het gloednieuwe Seven Seas Food Festival opent SeaWorld Orlando op 11 februari en het park heeft het volledige menu vrijgegeven. Chef-kok Héctor Colón en zijn team van culinaire meesters creëre... lees meer..

Pretparken
Webmaster
198

Legoland® Californië roept fans op.

Alle Caped kruisvaarders opgelet! LEGOLAND® Californië Resort nodigt kinderen en ouders uit op 17 februari om het beroemde vleermuis-signaal te gebruiken om de donkere Ridder van Gotham City, Batman, ... lees meer..

Zoo
Webmaster
344

ZOO Antwerpen zoekt honderden vrijwilligers voor musicalspektakel

ZOO of Life is hét grootse musicalspektakel waarmee ZOO Antwerpen in 2018 op een originele manier haar 175ste verjaardag viert. Regisseur Luc Stevens: “ZOO of Life wordt een hartverwarmend hedendaa... lees meer..

Zoo
Webmaster
210

Planckendael presenteert twee Tasmaanse duivels aan publiek

Ooit al Tasmaanse duivels in het echt gezien? Dat kan vanaf vandaag, want Planckendael presenteert als eerste Europese dierentuin na Kopenhagen ZOO deze bedreigde diertjes aan het publiek. Echt uni... lees meer..

column
Webmaster
423

Column 9: Nieuwigheden in 2017

Stil staan is achteruit gaan, dat is een spreekwoord dat in leisure business echt van toepassing is. Daarom maken heel wat parken gebruik van de winterstop om te investeren in onderhoud, renovatie en ... lees meer..

UITgezocht
Webmaster
1156

Uitgezocht 1: Videomapping

De laatste jaren kende videomapping een flinke opmars. Leuke illusies creëren op bestaande gebouwen. Een van de meeste gekende shows waarin videomapping wordt toegepast, is Disney dreams. Nadien volgd... lees meer..

Zoo
Webmaster
195

ZOO Antwerpen en Planckendael beschermen vogels tegen vogelgriep

Er is vogelgriep in ons land geconstateerd.Daarom beslissen ZOO Antwerpen en Planckendael, in samenspraak met de Vlaamse overheid, om hun vogels hiertegen te beschermen en alle vogelverblijven in de p... lees meer..

Zoo
Webmaster
216

Bonobo Busira bezorgt Planckendael de vijftiende baby

Planckendael verwelkomt de tweede bonobobaby in een jaar tijd. Op dinsdag 31 januari beviel bonobomoeder Busira om 6u ’s morgens van een prachtige bonobobaby. Het is haar eerste bevalling en ze bev... lees meer..

Zoo
Webmaster
214

Tweede babygirafje in twee weken voor Planckendael!

Tweede babygirafje in twee weken voor Planckendael! Dinsdagmiddag beviel mama Barbie van haar kleintje, 13 dagen na mama Megara. Ook hier verliep alles goed en stellen moeder en baby het prima. De ... lees meer..

column
Webmaster
377

Column 8: winteropeningen

Terwijl heel wat parken zich aan het klaarstomen zijn voor het volgende seizoen, zijn er ook een aantal parken die een winteropening houden. Efteling, Disneyland Paris, Europa Park, Phantasialand,.... lees meer..

Zoo
Webmaster
219

Twee Tasmaanse Duivelvrouwtjes

Twee Tasmaanse Duivelvrouwtjes te zien in Planckendael vanaf 8 februari 2017. Proficiat Pairi Daiza met de komst van 2 van de 4 zeer bedreigde Tasmaanse duivels naar België. Dat is écht goed nieuws... lees meer..

Accomodatie
Webmaster
371

4 hotels van Europa-Park in Duitse familiehotel-top 10

TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, heeft in januari voor de 15e keer de Travelers' Choice Awards voor familiehotels uitgereikt. Het hotel resort van Europa-Park wist op maar liefst vi... lees meer..

Resultaten 1 - 25 van 25

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.