Monthly Archive

April 2017

Trip Verslagen
Webmaster
869

01/05/2017 Comics Station Antwerp

Op maandag 1 mei mochten we een bezoekje brengen aan Comics Station te Antwerpen. We waren rond 8.30 vertrokken met de trein want natuurlijk wilden we ten laatste om 10.00 al aan Comics Station zij... lees meer..


Pretparken
Webmaster
184

Disney Fans ervaren populaire Pin Trading traditie

Shanghai Disney Resort begint aan haar Pin Trading traditie voor gasten in China. Acht Limited Edition pin ontwerpen, twaalf nieuwe Hidden Mickey pinnen en een aantal bijzondere eenjarige verjaarda... lees meer..

Pretparken
Webmaster
173

De wereld van Avatar in Disney's Animal Kingdom

Pandora - de wereld van Avatar dompelt gasten in een mystieke wereld van enorme drijvende bergen, bioluminescente regenwouden en adembenemende nieuwe ervaringen. Plezier en avontuur wacht op de gas... lees meer..

Pretparken
Webmaster
201

Guardians of the Galaxy–Mission: BREAKOUT!

De zomer van 2017 wordt nog avontuurlijker, spannender en... Ja! ... heroïscher in Disney California Adventure Park wanneer gasten de spannende hoeders van de Galaxy-missie tegenkomen: BREAKOUT! Van 2... lees meer..

Waterparken
Webmaster
192

Universal’s Volcano Bay opent officieel op 25 mei

Universal Orlando's derde verbazingwekkende themapark, Volcano Bay, zal officieel openen op 25 mei 2017. Wanneer gasten naar Volcano Bay komen, ontvangen zij een waterdichte TapuTapu om die dag te ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
181

‘s Werelds tweede Sky Jump "Ikaros" opent op Gröna Lund

Op zaterdag 29 april verschijnt in Gröna Lund Ikaros, 's werelds tweede Sky Jump. Ikaros wordt zeker de engste zinderende rit voor het 134 jaar oude pretpark van de waterkant in Stockholm. Op 29 ap... lees meer..

Zoo
Webmaster
162

Nature Connects – Art with LEGO® bricks

Staat daar dan een levensgroot sneeuwluipaard zomaar langs dat pad? Ja, hoor! Het is één van de dieren van Nature Connects – Art with LEGO® bricks, de expo in Planckendael van dieren gemaakt van LE... lees meer..

Pretparken
Webmaster
189

Plopsa organiseert sollicitatiespeeddate op achtbaan

Plopsa maakte afgelopen week haar toekomstplannen bekend. De groei van de pretparkengroep gaat gepaard met heel wat nieuwe vacatures. Om zeker te zijn dat kandidaten over de nodige dosis pretparkli... lees meer..

column
Webmaster
289

Column 10: how to (not) run a themepark newssite

Het nieuwe seizoen is weeral een maandje bezig en dat wil zeggen dat de pretparken weer volop draaien. De paasvakantie was voor de meeste parken een schot in de roos. Maar dit wil ook zeggen dat si... lees meer..

Zoo
Webmaster
167

Een familie orang-oetans in Pairi Daiza

Begin deze week maand kwanen Ujian (22 jaar), Sari (13 jaar) en hun 1-jarig baby’tje Berani vanuit de Duitse Zoo Heidelberg aan in Pairi Daiza. Ze werden vergezeld door hun Duitse verzorgers en ont... lees meer..

Pretparken
Webmaster
163

Europa-Park luidt het nieuwe Biergartenseizoen in

Op maandag 1 mei opent Europa-Park het nieuwe Biergarten-seizoen. Traditiegetrouw krijgt de blauw-witte meiboom die dag een plaatsje in de Bayerische Biergarten. Er is nu ook een tweede Biergarten;... lees meer..

Pretparken
Webmaster
154

Mockumentary introduceert nieuwe attractie "Voletarium"

Europa-Park opent in juni het grootste flying theater van Europa. Bezoekers krijgen in deze attractie het gevoel dat ze over de mooiste plekjes van Europa vliegen. In de preshows staat dan ook de d... lees meer..

Pretparken
Webmaster
145

RTL Telekids de hele meivakantie te gast in Plopsa Indoor Coevorden

RTL Telekids en Plopsa slaan de handen in elkaar. Tijdens de meivakantie is het themapark het decor van een spetterende ‘RTL Telekids! Live’-show en kan je er op de foto met je favoriete RTL Teleki... lees meer..

Pretparken
Webmaster
174

Plopsa Indoor Hasselt verwelkomt Kabouter Klus tijdens meivakantie

Plopsa Indoor Hasselt trakteert zijn bezoekers van 22 april tot en met 1 mei dagelijks op een spetterende liveshow met Kabouter Klus! Er is niets zo leuk als een dagje uit naar Plopsa Indoor Hassel... lees meer..

Pretparken
Webmaster
177

Nickelodeon Fandagen 2017 in Bellewaerde

De televisiefiguren van Nickelodeon komen opnieuw naar Bellewaerde! Tijdens het weekend van 22 en 23 april kunnen de bezoekers genieten van tal van extra activiteiten en verrassende ontmoetingen me... lees meer..

Pretparken
Webmaster
158

Europa-Park: een attractiepark waar je stiekem nog wat leert

In een attractiepark staat plezier voorop. Veel mensen noemen het daarom ook wel 'pretpark'. Bij Europa-Park draait alles vanzelfsprekend eveneens om ‘Spass”, maar het park is daarnaast ook nog lee... lees meer..

Pretparken
Webmaster
127

Paasvakantie afgesloten met +20% bezoekers en feestelijke opening Heidiland

Vandaag werd Heidiland in aanwezigheid van tal van politici, BV’s en andere genodigden officieel geopend. Daarnaast mocht Plopsaland De Panne de paasvakantie afsluiten met een groei van maar liefst... lees meer..

Pretparken
Webmaster
144

Vrolijk paasweekend!

De hoveniers van Planckendael zijn in de wolken. Hun paasboom is fantastisch mooi versierd. Met man en macht hebben ze er alle door de bezoekers geknutselde eitjes ingehangen én nog extraatjes gem... lees meer..

Industrie
Webmaster
189

Diamond ThemePark Awards bepalen beste zoo en beste pretpark

Bij het begin van elk nieuw parkseizoen, worden de Diamond ThemePark Awards bekend gemaakt die verdiend werden in de afgelopen jaargang. Meer dan 47.000 stemmers brachten hun stem uit op hun favori... lees meer..

Pretparken
Webmaster
103

Walibi Holland opent virtual reality experience ‘NEUROGEN’

Walibi Holland heeft haar nieuwste attractie, NeuroGen, vanavond geopend. Onder andere bekende social influencers als Giel de Winter (StukTV), Bibi Breijman, Kaj Gorgels en Thomas Cox waren de eers... lees meer..

Pretparken
Webmaster
128

Eerste triple launch achtbaan van het land vandaag geopend in Slagharen

Met veel ceremonie heeft Attractie- & Vakantiepark Slagharen vandaag de nieuwe achtbaan Gold Rush geopend. De Gold Rush is de eerste achtbaan in Nederland waarin je drie keer wordt gelanceerd e... lees meer..

Pretparken
Webmaster
140

Plopsaland De Panne opnieuw bekroond tot ‘Meest Kindvriendelijke Pretpark’

Vandaag werden voor de zevende keer de gerenommeerde Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Plopsaland De Panne kaapte daarbij maar liefst drie prijzen weg. Plopsaland De Panne werd bij de eerste vij... lees meer..

Pretparken
Webmaster
138

3 Diamond Themepark Award voor Bobbejaanland

Met de opening van het nieuwe festivalseizoen achter de rug en de paasvakantie in volle gang, werden op 13 april de Diamond Themepark Awards 2017 uitgereikt. Tijdens deze 7e editie doet Bobbejaanla... lees meer..

Zoo
Webmaster
159

Pairi Daiza voor 5de keer benoemd tot beste dierentuin.

Pairi Daiza deelt met veel trots de resultaten van de 7de editie van de Diamond ThemePark Awards. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking, ware Oscars voor de sector, worden dierentuinen en pretparke... lees meer..

Pretparken
Webmaster
143

Bellewaerde voor tweede maal op rij met beste service

Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards maar liefst drie awards in de wacht gesleept. Het park wint de prijs voor ‘Beste Dienstverlening in België’, ‘Beste Beleving ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
136

Alweer prestigieuze prijs voor PULSAR

Walibi Belgium en Aqualibi kregen van bijna 50.000 pretparkfans en een internationale vakjury drie prestigieuze prijzen toebedeeld waaronder de prijs voor Beste Pretpark en Beste Waterpark van België ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
141

Nieuwe attractie Het DrakenNest

Vandaag is op strijdlustige wijze de nieuwe attractie Het DrakenNest geopend in Avonturenpark Hellendoorn. Kinderen van Stichting het Vergeten Kind durfden het aan om als eerste plaats te nemen in ... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
1081

13/04/2017 Diamond Themepark Awards @ Walibi Belgium

De show startte rond 11u in het 4D theater van Walibi voor de uitreiking van de Diamond Themepark Awards. De show is zoals altijd goed opgebouwd in een mooie setting dankzij het gastpark Walibi Bel... lees meer..


Resultaten 1 - 30 van 39

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.