Monthly Archive

2018

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag header invalid in Entity, line: 1 in /customers/9/6/9/themeparksnews.be/httpd.www/components/com_monthlyarchive/views/archive/tmpl/default.php on line 632 Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag section invalid in Entity, line: 4 in /customers/9/6/9/themeparksnews.be/httpd.www/components/com_monthlyarchive/views/archive/tmpl/default.php on line 632
Pretparken
Webmaster
68

Walibi Belgium op zondag 27 mei 2018 uitverkocht

Zondag 27 mei 2018 is Walibi Belgium volledig volzet. We raden iedereen aan om het park te bezoeken op 24, 25 of 26 mei. Deze zondag is Walibi Belgium exclusief geopend voor een organisatie. Zi lees meer..

Pretparken
Webmaster
266

Kaatje van Ketnet krijgt eigen ster op Walk of Fame in Plopsaland De Panne

Kaatje is dit jaar al 10 jaar te zien op Ketnet. Dit gebeuren werd vandaag feestelijk gevierd met een eigen ster op de Story Walk of Fame in Plopsaland De Panne. De Story Walk of Fame aan het Plops... lees meer..

Pretparken
Webmaster
253

Toverland op zoek naar ijscoupe voor nieuwe vuurtoren Solaris

De opening van de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Attractiepark Toverland komt steeds dichterbij. Over precies vijftig dagen worden het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themag... lees meer..

Pretparken
Webmaster
250

Kaatje viert 10e verjaardag in Plopsaland De Panne

Tijdens het verlengde pinksterweekend van 19 tot en met 21 mei kunnen de allerkleinste Ketnetters terecht in Plopsaland De Panne voor drie dagen vol leuke Meet & Greets en feestelijkheden. Het ... lees meer..

Zoo
Webmaster
264

Aanstormende muzikanten op de ARTIS-Zoomeravonden

In juni, juli en augustus is ARTIS iedere zaterdag tot zonsondergang geopend voor de vijftiende editie van de ARTIS-Zoomeravonden. Dit jaar zorgen bekende en aanstormende artiesten tijdens de Zoomerav... lees meer..

Pretparken
Webmaster
281

5 redenen om Puy du Fou te bezoeken

Vergeet de 21e eeuw en reis terug in de tijd in Puy du Fou. Duizelingwekkende spektakels, overweldigende decors en gedurfde speciale effecten laten de hele familie door de tijd reizen, van de klassiek... lees meer..

Pretparken
Webmaster
349

Bellewaerde zondag 20 mei UITVERKOCHT

Zondag 20 mei 2018 is Bellewaerde volledig volzet. We raden iedereen aan om het park op een andere datum te bezoeken. Komende zondag is Bellewaerde exclusief geopend voor het personeel van een bedr... lees meer..

Pretparken
Webmaster
255

Slagharen opent adventure trail

In het najaar van 2018 opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen adventure trail ‘Black Hill Ranger Path’. Het parcours bestaat uit drie niveaus waarop naar hartenlust geklommen en geklauterd kan ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
301

De wereld van attractieparken kent vele prijzen; een overzicht

Afgelopen dagen heeft Europa-Park weer enkele prijzen in de wacht weten te slepen: twee Diamond Theme Park Awards voor beste park en overnachtingsmogelijkheid in Europa en de Kids Pretpark Tip! Keurme... lees meer..

Zoo
Webmaster
85

Vogelnieuws vliegt om je oren in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort verwacht binnenkort van veel verschillende vogelsoorten, kuikens te verwelkomen. “Wij hebben bij de parelhoenders, pauwen, parkieten, gieren, nimmerzatten en  helmkasuarissen al ... lees meer..

Zoo
Webmaster
90

Pairi Daiza bekroond tot ‘Beste zoo van Europa’

Pairi Daiza is heel trots om de resultaten van de 8ste editie van de Diamond ThemePark Awards te mogen aankondigen.Tijdens de prijsuitreiking deze woensdag 16 mei 2018 in Safaripark Beekse Bergen (Ned... lees meer..

Pretparken
Webmaster
127

Efteling grote winnaar van Diamond Theme Park Awards 2018

Vandaag werden voor de achtste keer de winnaars bekendgemaakt van de Diamond Theme Park Awards, een jaarlijkse online poll over Belgische en Nederlandse attractieparken. De Efteling sleepte de meeste ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
128

Bellewaerde wint award voor park met beste personeel.

Bellewaerde heeft tijdens de uitreiking van de Diamond ThemePark Awards voor de derde maal op rij de award gewonnen voor het "Park met het Beste Personeel". Ook de award "Beste Beleving in de Zoo" gaa... lees meer..

Pretparken
Webmaster
338

Plopsa bekroond met 5 Diamond ThemePark Awards

Vandaag werden opnieuw de prestigieuze Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Plopsa kaapte op deze achtste editie maar liefst vijf awards weg waaronder 'Beste Restaurant van België en Nederland' en 'Me... lees meer..

Industrie
Webmaster
386

Winnaars 8e editie Diamond ThemePark Awards bekend

Reeds voor de achtste keer worden de prijzen van de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Dit jaar was Beekse Bergen het gastpark.  Eerder dit jaar openden zij nog  de unieke vakantiebestemming Safari ... lees meer..


Trip Verslagen
Webmaster
198

16/05/2018 Diamond ThemePark Awards

Op woensdag 16 mei was het weer zover en werden de Awards weer uitgereikt. We werden rond 10 uur verwacht in het event center van de Beekse bergen. We werden ontvangen met koffie / thee met een g... lees meer..

Zoo
Webmaster
258

Laat je (slag)tanden zien!

Van 15 mei tot 12 augustus verwachten Pairi Daiza, ZOO Antwerpen, ZOO Planckendael en FOD Volksgezondheid, je met je ivoren objecten. Op deze locaties kan je ivoren voorwerpen kwijt die je niet langer... lees meer..

Pretparken
Webmaster
290

Plopsaland De Panne ontvangt populaire Ketnet-figuren tijdens hemelvaartweekend

Ketnet strijkt tijdens het hemelvaartweekend, van 10 tot en met 13 mei, neer in Plopsaland De Panne voor het Ketnet Feestweekend met tal van Meet & Greets met de populairste Ketnet-gezichten. ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
277

Nieuwe dolfijnenshow ‘Moana’s Blue World’

Dinsdag ging de gloednieuwe dolfijnenpresentatie Moana’s Blue World in première in Boudewijn Seapark, in aanwezigheid van een volle zaal (1.600 personen). In dit nieuwe verhaal neemt dolfijntje Moana ... lees meer..

Zoo
Webmaster
277

Moederdag-run in DierenPark Amersfoort

Geen ontbijtje op bed, bloemen of chocolade: DierenPark Amersfoort daagt moeders samen met hun kroost uit voor een spannende loop door de dierentuin. “Op Moederdag kunnen stoere mama’s in alle vroegte... lees meer..

Pretparken
Webmaster
558

Video: Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'

Onder het toeziend oog van tientallen journalisten en influencers met hun gezinnen ontving Europa-Park afgelopen donderdag de ANWB-award voor 'Leukste uitje over de grens'. Eind vorig jaar konden lede... lees meer..

Pretparken
Webmaster
322

Video: Dit zijn de beste achtbanen van België

Volgens de internationale, gerenommeerde pretparkwebsite Theme Park Review heeft Plopsaland De Panne de beste Belgische achtbanen in huis: zowel Heidi The Ride als Anubis The Ride kwamen als de grote ... lees meer..

Zoo
Webmaster
258

Video: Bejaarde cheetabroers vierden 16e verjaardag in GaiaZOO

Vandaag op 7 mei 2018 vierden de twee cheeta’s in GaiaZOO hun 16e verjaardag. De twee broers Kivuli & Sawa zijn daarmee de oudste cheeta’s van Nederland. In het wild worden deze roofdieren maximaa... lees meer..


Trip Verslagen
Webmaster
285

31/03/2018 & 05/05/2018 Walibi Belgium

Zoals elk jaar bij het nieuwe pretpark seizoen ga ik naar Walibi Belgium. Ik kwam om 9u30 aan in Walibi Belgium en er was al heel wat volk te zien dat naar Walibi afzakte.Zoals gewoonlijk was er we... lees meer..

Pretparken
Webmaster
626

Sesamstraat in seaworld orlando opent voorjaar 2019

Vandaag heeft SeaWorld Orlando spannende details van een gloednieuw themaland meegedeeld dat opent in het voorjaar van 2019. Gezinnen kunnen voor de allereerste keer door Sesamstraat wandelen wanneer ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1824

Movie Park Germany opent een nieuw gethematiseerde waterattractie

Terwijl bedrijfsleider Thorsten Backhaus bij de ingang van de nieuwe attractie “Excalibur – Secrets of the Dark Forest” vol trots de opening bekendmaakt, verlaten aan de andere kant de laatste medewer... lees meer..

Pretparken
Webmaster
186

Bezoek in de meivakantie Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn organiseert op woensdag 9 mei YouTube Fandag. Fans kunnen hun favoriete YouTubers ontmoeten en met hen een ritje maken in de spannende attracties van het park. Op zondag 6 me... lees meer..

Zoo
Webmaster
225

Zeldzame diersoorten aangekomen in Pairi Daiza : de dinosaurussen.

De aarde ontstond ongeveer 4,5 miljard jaren geleden maar het duurde nog eens anderhalf miljard jaar vooraleer er leven kwam op deze aarde, onder de vorm van ééncellige organismen. Dinosaurussen versc... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 206

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.