Monthly Archive

Januari 2018

Pretparken
Webmaster
626

Walibi Belgium zoekt 600 bij voorkeur Nederlandskundige medewerkers

Een CV doorsturen in een Word-bestand? Niet bij Walibi. Het pretpark laat sollicitanten antwoorden op vragen via een video en gaat zo op zoek naar Nederlandskundige medewerkers (seizoensarbeiders e... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1511

Legendarische mythe van Excalibur komt in Movie Park Germany tot leven

De geliefde waterattractie “Mystery River” krijgt voor de bezoekers van Movie Park Germany in seizoen 2018 een thematisch compleet vernieuwde presentatie. Koning Arthur, de ridders van de Ronde Taf... lees meer..

Pretparken
Webmaster
629

Efteling introduceert International Blog House

De Efteling introduceert in de maanden april en mei 2018 het ‘Efteling International Blog House’. Een Dorpshuys in Vakantiepark Efteling Bosrijk wordt gedurende deze maanden exclusief bewoond door ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
717

Een virtuele realiteit op de Dreamcatcher van Bobbejaanland

Vliegen. We dromen er allemaal wel eens van, over hoe fijn dat gevoel van vrijheid moet zijn wanneer je in de lucht hangt. Dat gevoel krijg je nu al een beetje in de Dreamcatcher, vind je niet? ... lees meer..

Zoo
Webmaster
637

Tian Bao, eerste baby panda geboren in België, wordt zelfstandig.

Tian Bao, de eerste baby panda van België verhuisde op 18 januari 2018 naar zijn eigen verblijf waar hij sindsdien zelfstandig vertoefd. Zijn verhuis werd tot in de puntjes voorbereid door de teams... lees meer..

Pretparken
Webmaster
648

Festivalization als basis voor nieuwe uitstraling van Walibi Holland

Afgelopen week is Walibi Holland gestart met de eerste werkzaamheden van het Festivalization project. Met het project wordt de komende jaren gewerkt aan een verandering van de uitstraling in de ver... lees meer..

Zoo
Webmaster
555

Arnhemse kleuters genieten van Gerda Havertong, exclusieve tekenworkshop en training tijgerverzorger

Het Nationale Voorleesontbijt in Koninklijke Burgers’ Zoo: Gerda Havertong leest ‘Ssst! De tijger slaapt’, illustratrice winnend prentenboek geeft exclusieve tekenworkshop en dierverzorger leert kl... lees meer..

Zoo
Webmaster
362

mooi ZOOcadeau voor kleuter- en lagere scholen

ZOO Antwerpen, Planckendael en Serpentarium leggen schoolkinderen vanaf nu gezond in de watten. Alle kinderen die met hun schoolklas één van de parken bezoeken, krijgen een supermooi fruitdoosje al... lees meer..

column
Webmaster
297

Column 14: the omnimover

In mijn vorige column had ik het over Phantom Manor in Disneyland Parijs. Een van de populairste attracties in het park. Vooral van de ride zelf ben ik grote fan: de omnimover. De omnimover is een ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1532

In 2018 staat Europa-Park in het teken van ‘Vive la France’

Europa-Park zorgt ook in 2018 voor nieuwe belevenissen. Deze winter wordt het Franse themagebied onder handen genomen en komt in de markante 45 meter hoge zilveren bol een compleet nieuwe achtbaan.... lees meer..

Waterparken
Webmaster
389

Werkzaamheden Bellewaerde Aquapark gestart.

De werkzaamheden voor de realisatie van Bellewaerde Aquapark starten. Het indoorwaterpark heeft de ambitie om het meest complete waterpark voor de hele familie te worden. Voor de bouw wordt beroep ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
316

Efteling wil het park uitbreiden en in 2020 nieuwe attractie openen

De Efteling heeft al enige tijd plannen om uit te breiden. Deze uitbreiding staat beschreven in het ontwerp bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’. Hierin staat onder andere dat de Efteling ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
357

Toverland onthult: in het nieuwe entreegebied Port Laguna kan écht getoverd worden

Attractiepark Toverland wordt dit jaar maar liefst anderhalf keer zo groot. Op zaterdag 7 juli 2018 opent het nieuwe themagebied Avalon én een nieuw entreegebied. Vandaag presenteerde Toverland de ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
305

Attractiepark Toverland op zoek naar liefdesverhalen

De speciale Rozen Service van Toverland rijdt op 14 februari, Valentijnsdag, door het land om de mooiste liefdesverhalen samen te brengen. Geliefden worden verrast met een rode roos en vrijkaartjes... lees meer..

Zoo
Webmaster
380

Kai-Mook, de eerste Belgische olifant, is mama van een dochter !

Kai-Mook, de beroemdste olifant van het land, is in de nacht van vrijdag op zaterdag  om 4u02 mama geworden! Net zoals zus May Tagu op kerstdag, beviel ook Aziatische olifant Kai-Mook in de zandstal v... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1731

Nieuwe thema wereld voor kleuters, exclusieve extra's voor Thrillseeker en aankondiging 2019

In augustus 2018 viert Heide Park haar 40ste verjaardag. Naar aanleiding van het komende seizoen gaf Managing Director Sabrina de Carvalho in een persconferentie een inzicht in de strategie en plan... lees meer..

Zoo
Webmaster
1427

Warmwater bronnen bieden de perfecte plek voor geredde Manatee

Vanmorgen hebben SeaWorld Orlando en Jacksonville Zoo twee gerehabiliteerde lamantijnen terug uitgezet. Een warmwaterbron in de buurt van de St. John is hiervoor de perfecte locatie. Het doel van ... lees meer..

Zoo
Webmaster
390

Duitse specialisten onderzoeken vruchtbaarheid beren.

Vruchtbaarheidsonderzoek bij twee Maleise beren in Koninklijke Burgers’ Zoo kan startsein vormen voor transfercarrousel ten bate van Europees fokprogramma. Duitse specialisten van IZW (Institut für... lees meer..

Zoo
Webmaster
326

ZOO Antwerpen en Planckendael ontvangen meer dan 2 miljoen bezoekers

ZOO Antwerpen en Planckendael zetten het nieuwe jaar fantastisch in. Ze blikken terug op een bijzonder mooi 2017. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkoop als de nieuwe projecten waren ze... lees meer..

Zoo
Webmaster
481

Baby Bamboehaai in SEA LIFE Blankenberge

Op woensdag 10 januari 2018 waren de dierenverzorgers van SEA LIFE Blankenberge even sprakeloos. Bij een routinecontrole van het aquarium “ocean tank”, waar onder andere een zeeschildpad, verschill... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1531

Europa-Park is volgens ANWB-leden het 'Leukste uitje over de grens'

Onlangs konden ANWB-leden weer hun stem uitbrengen voor de verkiezing van het 'Leukste uitje'. Voor het eerst konden zij dit ook doen in de categorie 'Leukste uitje over de grens'. Gisteren, tijden... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1326

Legoland® Florida Resort verbaast Project X’s laatste renner

De Project X-achtbaan in LEGOLAND® Florida Resort vierde de laatste renner op 8 januari voordat het transformeert in de grote LEGO® Race, een leuke nieuwe attractie die een spannend verhaal van de vir... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1287

Gouden Globe® genomineerden uitgenodigd voor Fun in the Sun in LEGOLAND® Beach Retreat

Showbusiness legendes worden uitgenodigd voor een bezoek aan LEGOLAND® Beach Retreat, waar de zomervakantie een heel jaar duurt, als onderdeel van glitter en de glamour van de 75e jaarlijkse Golden Gl... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1426

Wicker man aangekondigd als de nieuwste grond - Breaking rollercoaster van Alton Towers Resort

Alton Towers Resort heeft de nieuwste baanbrekende - sensatie attractie voorgesteld die in het voorjaar van 2018 opent. Wicker Man is de UK's eerste nieuwe houten achtbaan ervaring in 21 jaar en ko... lees meer..

Zoo
Webmaster
524

Dierenverzorgster Jamie op slag verliefd

Vandaag werd het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge opgeroepen voor een zeehondje in Knokke. De omstaanders bezorgden de dierenverzorgers een foto van het dier, waarop het team meteen actie onde... lees meer..

column
Webmaster
580

Column 13: Phantom Manor

“Where hinges creak in doorless chambers… Where strange and frightening sounds echo through the halls… Where candlelight flickers though the air is deathly still…” Wie dit leest, herkent het meteen... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1152

Legoland® californië resort trapt 2018 af met nieuwe exclusieve 4 d film, "lego® ninjago® - meester van de 4e dimensie"!

Ready, set, NINJAGO® tijd! De nieuwe 4 D film, "LEGO® NINJAGO® - Master van the 4th Dimension", opent uitsluitend in LEGOLAND® Californië Resort op 12 januari. De 12 minuten durende, 4D ervaring za... lees meer..

Pretparken
Webmaster
1157

Seaworld's praise wave brengt populaire christelijke muzikale acts naar orlando

Christelijke muziekfans kunnen het nieuwe jaar in hogere versnelling beleven met een dag van de fellowship en plezier bij SeaWorld Orlando's Praise Wave. De concertreeks vindt elke zaterdag van 20 ... lees meer..

Zoo
Webmaster
507

SEA LIFE VANGT 1e ZEEHONDENPUP VAN HET JAAR OP… en dat was een uitdaging.

Verleden donderdag werd het Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge opgeroepen voor een zeehondje in De Haan, op het strand van Vosseslag. Na het ontvangen van een foto bleek dat een dierenverzorger ... lees meer..

Trip Verslagen
Webmaster
825

02/01/2018 Winter Toverland

Op dinsdag 2 januari trok onze webmaster naar Toverland om een bezoekje te brengen aan winter Toverland samen met zijn gezin. We wisten niet waaraan we ons konden verwachten omdat we eigenlijk nog ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 33

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.