Monthly Archive

Februari 2018

Pretparken
Webmaster
193

Rozen Service Toverland verrast geliefden op Valentijnsdag

De Rozen Service van Toverland heeft afgelopen Valentijnsdag geliefden verrast met een bos rozen en vrijkaartjes voor het attractiepark. Maar liefst 800 personen werden voor deze actie opgegeven vi... lees meer..

Zoo
Webmaster
173

Luiaardjong blijkt mannetje

Het geslacht van het kleine luiaardje in DierenPark Amersfoort is bekend. “Het jong van moeder Amaka blijkt een jongen te zijn”, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg. Een jonge luiaard houdt... lees meer..

Zoo
Webmaster
261

Ijsberen in één van de grootste ruimtes in Europa?

Waarom ijsberen? Het zijn de ambassadeurs van hun neven in het wild en andere soorten die minder in de media komen. Onze beren leven op een oppervlakte van 3 hectare. Bekkens, cascades, holen, gras... lees meer..

Waterparken
Webmaster
269

LEGOLAND® waterpark opent 10 maart 2018 met meer tijd om te splashen, glijden en meer dan ooit te bouwen

Op zaterdag 10 maart geeft LEGOLAND® waterpark de aftrap van zijn langste seizoen ooit – waardoor gasten meer tijd hebben voor familieplezier in de zon in LEGOLAND Florida Resort. Uitgeroepen tot é... lees meer..

Industrie
Webmaster
264

IAAPA kondigt aftreden aan van voorzitter en CEO Paul Noland

De International Association of Amusement Parks en attracties (IAAPA) kondigde vandaag aan dat Paul Noland ontslag heeft genomen als IAAPA president en CEO. IAAPA Chief Financial Officer Hal McEvoy... lees meer..

Pretparken
Webmaster
393

Tiki-Waka is de nieuwe family funcoaster van Walibi

Tijdens een werfbezoek in het park werd de naam van de nieuwe attractie bekend gemaakt: Tiki-Waka. Een race met een hoek af (Waka!) in een exotische Tiki-stijl. De nieuwe coaster zal zich in een ni... lees meer..

Accomodatie
Webmaster
286

Landal investeert in meer beleving

Landal GreenParks heeft een uitstekend jaar achter de rug. De vakantieaanbieder werd in 2017 niet alleen uitgeroepen tot Klantvriendelijkste Leisure Bedrijf van Nederland, er werd groei bereikt in ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
307

Carnaval barst los in Plopsa Indoor Coevorden

Carnaval is weer volop bezig en dat laat Plopsa Indoor Coevorden niet onopgemerkt voorbijgaan. Het indoorpark maakt zich op voor een feestelijke voorjaarsvakantie waarbij Bumba en Bumbalu de show k... lees meer..

Pretparken
Webmaster
408

Solliciteren op de Bloemenmolen, de Glijbaan of in het Ballenbad

Ook dit jaar kiest Plopsa De Panne voor uiterst originele sollicitatierondes. Sollicitanten krijgen de kans om de nodige portie funfactor te bewijzen op een van de vele attracties in Mayaland Indoo... lees meer..

Pretparken
Webmaster
474

Disneyland Paris onthult plannen voor nieuwe Marvel gethematiseerde attractie

Het nieuws komt van Walt Disney Parks and Resorts voorzitter Bob Chapek. Tijdens de D23 Expo Japan maakte hij aan 2000 aanwezige fans de nieuwste projecten die in ontwikkeling zijn voor Disney bezo... lees meer..

Pretparken
Webmaster
380

Medewerkers Toverland krijgen gloednieuwe personeelskleding

Attractiepark Toverland heeft sinds dit jaar een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Op dit moment wordt er voor de zeshonderd medewerkers van het attractiepark nieuwe personeelskleding ontwikkeld.... lees meer..

Pretparken
Webmaster
517

Seven seas voedsel festival keert terug naar Seaworld Orlando op 17 februari

Voor de tweede keer is SeaWorld Orlando's Seven Seas Food Festival terug dit voorjaar. Het park zal  nagelnieuwe gerechten en fan-favorieten serveren voor het begeleiden van het wereldklasse entert... lees meer..

Pretparken
Webmaster
517

Brick fans, start je motoren!

Brick fans, start je motoren! LEGOLAND® Florida Resort heeft vrijdag 23 maart aangekondigd als de grote openingsdatum voor zijn nieuwste attractie, The Great LEGO® Race. Het is de eerste virtual re... lees meer..

Zoo
Webmaster
373

Drukke tijden voor zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE Blankenberge

2018, het 20e levensjaar van het opvangcentrum begint alvast met een drukke periode. In 2016 heeft het zeehondenopvangcentrum nog een record aantal zeehonden opgevangen. Het zou hoofddierenverzorge... lees meer..

Waterparken
Webmaster
313

Plopsa bouwt nieuw waterpark in samenwerking met Hannuit en Landen

Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, werden zonet tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark in Hannuit, vlak op de taalgrens. In 2... lees meer..

Zoo
Webmaster
286

Geurend voorjaar in DierenPark Amersfoort

Het voorjaar hangt in de lucht en dat is te merken in DierenPark Amersfoort. “Het park is klaar voor het voorjaar”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “De voorjaarsvakantie komt eraan en dat is... lees meer..

Zoo
Webmaster
371

Tian Bao en Jella Wauters winnen Giant Panda Global Award

De resultaten van de 5de editie van de Giant Pand Global Awards werden deze donderdag 8 februari bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Berlin Zoo (Berlijn, Duitsland) Zesentwintig zoo’s were... lees meer..

Zoo
Webmaster
282

Baby-olifantje van Kai-Mook heet Tun Kai!

Het baby-olifantje van Kai-Mook heeft vandaag in Planckendael haar naam gekregen. Ze heet Tun Kai. Tun betekent zaterdag en Kai verwijst naar mama Kai-Mook. Deze mooie naam werd vandaag tijdens een... lees meer..

Pretparken
Webmaster
130

Efteling komt met nieuwe theatershow: CARO

Visueel spektakel vol humor, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie. De Efteling brengt in september van dit jaar een fonkelnieuwe show op de planken van haar theater: CARO. CARO wordt een... lees meer..

Zoo
Webmaster
137

Burgers’ light: sfeervol lichtspektakel in arnhemse zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert sfeervol lichtevenement Burgers’ Light van zaterdag 10 februari tot en met zondag 4 maart 2018 dagelijks tot 21.00 uur. Een reusachtige lichtgevende vlinder dom... lees meer..

Pretparken
Webmaster
127

Carnaval barst tijdens krokusvakantie los in de Plopsa-parken

Carnaval staat opnieuw voor de deur en dat laten de Belgische Plopsa-parken niet onopgemerkt voorbijgaan. Plopsa Indoor Hasselt, Mayaland Indoor en Plopsaqua De Panne maken zich op voor een feestel... lees meer..

Pretparken
Webmaster
198

Walibi Holland opent nieuwe achtbaan in 2019!

1 juli 2019 opent Walibi Holland de eerste hybride achtbaan van Europa. De huidige houten achtbaan Robin Hood wordt door leverancier RMC verbouwd tot een achtbaan bestaande uit een combinatie van h lees meer..

Industrie
Webmaster
651

IAAPA opent regionaal kantoor in Shanghai, China

De International Association of Amusement Parks en attracties (IAAPA) kondigde vandaag de opening aan van een nieuw regionaal kantoor in Shanghai, China voor de uitbreiding en verbetering van de veren... lees meer..

Pretparken
Webmaster
107

Pannenkoek ook voor dieren in SEA LIFE Blankenberge

Dit jaar staat 2 februari in het teken van pannenkoeken, en dat is bij SEA LIFE Blankenberge niet anders. De dierenverzorgers wilden er ook een speciale dag van maken voor de dieren. De dieren uit ... lees meer..

Pretparken
Webmaster
134

Plopsa De Panne op zoek naar 2.000 medewerkers

Plopsaland en Plopsaqua De Panne zijn nog op zoek naar 250 seizoenmedewerkers en 1.750 studenten om het team te versterken. In het kader van deze zoektocht organiseert het park op 8 en 9 februari j... lees meer..

Zoo
Webmaster
173

De panterkameleon toont zijn kleuren in DierenPark Amersfoort

“Wij zijn erg blij met de komst van dit kleurrijke mannetje”, deelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Er is een compleet nieuw verblijf voor hem ingericht, zodat de panterkameleon zich helemaal thuis z... lees meer..

Zoo
Webmaster
180

ARTIS presenteert expositie ‘De staat van natuur’ van Claudius Schulze in het Aquarium

Vanaf vandaag biedt ARTIS een podium aan fotograaf Claudius Schulze met zijn tentoonstelling ‘De staat van natuur’ in het Aquarium van ARTIS. ARTIS en Schulze slaan de handen ineen om het gesprek o... lees meer..

Zoo
Webmaster
208

Tweede neushoornvrouw naar GaiaZOO

Begin maart arriveert een nieuwe neushoornvrouw in GaiaZOO! Graag stellen we haar alvast voor: haar naam is Wazi en ze is 3 jaar jong. Ze maakt een lange reis naar Kerkrade vanuit La Boissière-du-D... lees meer..

Zoo
Webmaster
171

Girafje Kundi gestorven

Bellewaerde betreurt het verlies van het jonge girafje Kundi, dat in oktober in het park werd geboren. Gisteren hebben de verzorgers afscheid moeten nemen van het dier. De dood van Kundi kwam zeer ... lees meer..

Zoo
Webmaster
161

Europa's succesvolste aardvarkenfokker bereikt bijzondere mijlpaal.

Donderdag 1 februari 2018 bereikte Koninklijke Burgers’ Zoo een bijzondere mijlpaal. Het jongste aardvarken in het Arnhemse dierenpark haalt op deze datum zijn eerste verjaardag dankzij de extra zo... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 33

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.