Over precies één week is de aftrap van het DierenPark Amersfoort Foodfestival. “Op donderdag 16 augustus start de derde editie van een uniek foodevenement: een foodfestival tussen de flamingo’s, zebra’s en olifanten”, vertelt projectorganisator Raynor Vos. De Amersfoortse dierentuin verwacht grote drukte tijdens het vierdaagse festival. 

De campagne “Laat je (slag)tanden zien” eindigt op zondag, 12 augustus, de internationale dag van de olifant. Sinds 15 mei werd meer dan 270 kilo ivoor in de containers gedeponeerd die waren opgesteld bij de FOD Volksgezondheid, in Pairi Daiza en de ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. De burgers hebben de doelstelling van de campagne “Laat je (slag)tanden zien” goed begrepen en hebben de gelegenheid te baat genomen om zich in alle legaliteit van hun ivoren voorwerpen te ontdoen.

Woensdagochtend 8 augustus 2018 hebben de twee Sri Lanka panterwelpen onder het waakzame oog van hun moeder voor het eerst kennis gemaakt met het buitenverblijf voor de schermen. Het duurde even voordat de jongen zich lieten zien, maar uiteindelijk volgden ze hun moeder naar buiten op internationale kattendag. Het mannetje en vrouwtje zijn in de nacht van zaterdag 26 mei 2018 in Koninklijke Burgers’ Zoo geboren uit twee ouderdieren die genetisch zeer belangrijk zijn voor het Europese fokprogramma.

De eikelmuis is het meest bedreigde zoogdier van Nederland. Dit markante dier is te herkennen aan zijn karakteristieke zwarte masker en lange pluimstaart. Er leven waarschijnlijk nog minder dan tien eikelmuizen in Zuid-Limburg, de enige regio in Nederland waar eikelmuizen in het wild voorkomen. De Zoogdiervereniging onderzoekt deze diersoort al jaren en heeft de handen ineen geslagen met Stichting het Limburgs Landschap en de Limburgse dierentuin GaiaZOO om het uitsterven van de dieren in Nederland te voorkomen. In 2017 werden slechts vijf eikelmuizen waargenomen en sindsdien is GaiaZOO begonnen met het fokken van deze dieren, met als doel deze bij te plaatsen in het wild. Dit jaar heeft opnieuw een succesvolle fok plaatsgevonden en dus konden afgelopen week tientallen eikelmuizen worden bijgeplaatst in een geschikt natuurgebied. 

Leuk geboortenieuws: op de Savanne van DierenPark Amersfoort is een sitatoenga-jong geboren. “Moeder Luka liep al een tijdje met een dikke buik rond, zij is bevallen van haar eerste jong”, vertelt dierverzorger Pleun den Hollander. “Moeder en jong maken het goed.” De kleine sitatoenga is een vrouwtje en heeft de naam Liena gekregen.

Vandaag stonde de leden van het Rescue Team van SeaWorld Orlando en het Clearwater Marine Aquarium bij in de redding van een 290-pond volwassen meloen hoofdige walvis in Clearwater Beach, Florida. De teams werden opgeroepen om te helpen door Florida Fish and Wildlife Conservation Commissie (FWC). Met toestemming van NOAA visserij na beoordeling van het dier, werd besloten om het dier naar SeaWorld Orlando te vervoeren voor revalidatie.

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.