zondag, 19 februari 2017 09:55

Enorm gewei als hoogste punt nieuw vakantiepark Efteling Aanbevolen

Een feestelijk moment op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark van de Efteling. Daar werd onder toeziend oog van de belangrijkste leveranciers Bouwbedrijf Pennings, Gubbels, Vervoort Meubelen, Vastgoedbureau DVP en Brouwers Groenaannemers het hoogste punt in de bouw gevierd met de onthulling van een enorm gewei.

Vanaf woensdag 31 mei 2017, tevens de 65ste verjaardag van de Efteling verblijven de eerste gasten in het nieuwe vakantiepark aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land. Het gewei is geplaatst op het Loonsche Land Hotel, dat vijf verdiepingen telt en 26,5 meter hoog is. Met een breedte en hoogte van 4 meter is het gewei in het hele vakantiepark van ruim acht hectare goed zichtbaar. Het gewei weegt ongeveer 700 kilo en past goed bij de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hotel. In het Loonsche Land Hotel zijn 75 hotelkamers en een groot restaurant, genaamd De Proeftuyn, gevestigd. Over de rest van het vakantiepark liggen verspreid 86 bijzondere accommodaties boven, op en onder de grond.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met 4,68 miljoen bezoekers in 2015. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, het vakantiepark Efteling Bosrijk, het Efteling Theater, het Efteling Golfpark en vanaf 2017 het vakantiepark Efteling Loonsche Land. In de zomer van 2017 opent de Efteling haar grootste attractie ooit: Symbolica.