Na het succes van de normale GameChanger dark ride introduceert Lagotronics Projects nu de GameChanger-XS. Het is de meest compacte versie van de GameChanger tot nu toe en speciaal ontworpen voor FEC's, musea en winkelcentra.

In 2016 introduceerde Lagotronics Projects hun nieuwe ritconcept ‘de GameChanger’: een roterende interactieve dark ride, de eerste in zijn soort in de vrijetijdsindustrie! De eerste GameChanger wereldwijd is geopend in Shimao’s Max Wonder Park, China. Sindsdien is er elk jaar een nieuwe GameChanger geïnstalleerd, met de meest recente installatie van een GameChanger met Smurfen-thema in Shimao's Dream City-pretpark in Shanghai.

Al tien jaar lang ondernemen we jaarlijks een zoektocht naar het beste uit de sector van pretparken en dierentuinen. Ook voor de tiende editie zijn de meeste pijlen gericht op de lokale parken, al is het duidelijk dat ook Europees een Diamond ThemePark Award aan belang wint. Ondertussen zijn de finalisten in elke categorie bekend en is het hoogtijd aan de bezoekers om ook hun stem te laten horen.

Na het succes in Twente is onlangs een 2e Risk Factory geopend in Venlo: een interactief educatiecentrum voor veiligheidsbewustzijn. Lagotronics Projects is door Veiligheidsregio Noord gevraagd om de beleving van de pre-show en openingsshow van de Risk Factory te verzorgen.

De vaste decorbouwer van Tomorrowland en verschillende pretparken, Neverland Themepark Projects uit Hofstade, legt de boeken neer. De zaakvoerder stuurde het spijtige nieuws naar zijn klanten.

IAAPA, de wereldwijde vereniging voor de industrie van de attracties, kijkt uit naar een volledig jaar van de dynamische wereldwijde en regionale evenementen voor professionals uit de sector attracties. Via netwerk evenementen en premier Expos biedt IAAPA leden van de attracties mogelijkheden om nieuwe functies en nieuwe trends te ontdekken.

Ook dit jaar gaan we met zijn allen op zoek naar het allerbeste dat pretparken en dierentuinen in België en Nederland, maar ook daarbuiten, brengen via de populaire enquête van de Diamond ThemePark Awards. De finalisten in elke categorie zijn bekend. Tijd om uw stem te laten horen…

De International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), de wereldwijde organisatie van attractieparken en toeleverende bedrijven, heeft vandaag voor het eerst Exhibit Awards uitgereikt aan de standhouders met de beste stands op EAS. In de RAI vindt nog tot en met donderdag 27 september de Euro Attractions Show plaats, de grootste vakbeurs voor de leisure-industrie in Europa.

KMG heeft een gloednieuwe rit ontworpen dit voorjaar. De naam "Surf Ride" is een model dat is ontworpen voor een snelle set-up, lage kosten en gemakkelijk kan worden getransporteerd op een oplegger.

Zojuist heeft Euro Attractions Show (EAS) 2018, de grootste vakbeurs voor de leisure-industrie in Europa, de deuren van het RAI-complex gesloten. Volgens de eerste tellingen trok de show zo’n 15.800 bezoekers. Hiervan kwamen er 4.000 uit Nederland.

Aanstaande dinsdag opent staatssecretaris Mona Keijzer de grootste beurs in Europa voor attractieparken en andere attracties. De Euro Attractions Show vindt elk jaar in een ander Europees land plaats, maar komt voor de derde keer naar Amsterdam. Dat is niet voor niets want Nederland speelt in de zeer dynamische attractieindustrie een belangrijke rol. De geweldige staat van dienst die deze leveranciers opgebouwd hebben wordt ook onderkend door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De staatssecretaris zal bij de openingshandeling onder meer geholpen worden door mascottes van diverse parken.

De Euro Attractions Show, die van 25 tot en met 27 september 2018 voor de derde maal gehouden wordt in Amsterdam, kent behalve de grootste beursvloer uit de geschiedenis van het evenement ook een uitgebreid educatief programma. Vooraanstaande sprekers uit de branche zullen vanuit verschillende invalshoeken hun kennis en ervaring delen over de vele ontwikkelingen waarmee attracties heden ten dage te maken hebben. De workshops en presentaties beslaan in totaal meer dan 100 uur en vinden niet alleen in de conferentieruimtes van de RAI Exhibition and Convention Centre plaats, maar enkele Nederlandse locaties geven collega´s graag een kijkje achter de schermen.

Bedrijven die zich presenteren op de komende Euro Attractions Show (EAS) 2018 kunnen voor het eerst kans maken op een 'Best Exhibit Award'. Van 25 tot en met 27 september zal in de RAI Convention Centre in Amsterdam de jaarlijkse beurs voor de Europese amusement- en entertainment-industrie weer plaatsvinden. De 'Best Exhibit Awards' zullen de nieuwe producten en diensten van de producenten en leveranciers binnen de IAAPA-organisatie extra in de schijnwerpers plaatsen.

De International Association of Amusement Parks en attracties (IAAPA) heeft aangekondigd dat Bob Chapek, voorzitter van de Disney parken, de keynote spreker zal zijn tijdens de GM en owners’ Breakfast tijdens de IAAPA attracties Expo 2018. De grootste internationale conferentie en handel show voor de industrie globale attracties vindt plaats van 12 t.e.m. 16 november 2018, in het Orange County Convention Center in Orlando, Florida. Het ontbijt vindt plaats op woensdag 14 november.

De International Association of Amusement Parks en attracties (IAAPA) heeft aangekondigd dat Alice Mathu is gepromoveerd tot vice president van tentoonstellingen, conferenties en verkoop.

De International Association of Amusement Parks and Attracties (IAAPA) biedt leden waardevolle, innovatieve en dynamische wereldwijde evenementen aan gedurende het hele jaar. Wij nodigen u uit om onze bijgewerkte kalender te bezoeken op www.IAAPA.org voor meer informatie en registratie-informatie.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat het bezoek aan attractieparken en andere vrijetijdslocaties nog ieder jaar stijgt. De verwachting is dat deze groei ook komende jaren nog door zal zetten. Tijdens een onlangs gehouden persconferentie van de IAAPA met attractieparken uit de Benelux werd duidelijk dat de bezoekers daarbij diverse vernieuwingen te wachten staat. Alle aanwezigen waren het erover eens dat het aanbod er over 10 jaar anders uit zal zien. Deze trends zullen niet alleen merkbaar zijn bij attractieparken maar bij alle aanbieders in de vrije tijd.

De wereldpremière van een revolutionaire 4D roterende darkride heeft zojuist plaatsgevonden. De boerderij GameChanger is officieel geopend voor gasten in familieattractiepark Bayern Park (Duitsland). De rit heet Stadlgaudi 4D!

Pagina 1 van 3