zondag, 21 januari 2018 09:00

In 2018 staat Europa-Park in het teken van ‘Vive la France’ Aanbevolen

Europa-Park zorgt ook in 2018 voor nieuwe belevenissen.

Deze winter wordt het Franse themagebied onder handen genomen en komt in de markante 45 meter hoge zilveren bol een compleet nieuwe achtbaan. De indoorcoaster ‘Eurosat’ krijgt tegelijkertijd een nieuwe façade die de rijke Franse cultuur zal weerspiegelen. Daarnaast neemt Beertje Paddington komend jaar zijn intrek in Duitslands grootste attractiepark. In het Engelse themagebied vindt de marmelade-etende beer uit Peru zijn thuis en zal hij eveneens iedere dag schitteren in de nieuwe ijsshow.

Na 2014, 2015 én 2016 ontving Europa-Park ook in 2017 de ‘Golden Ticket-award’ voor beste attractiepark ter wereld. Om die positie te behouden zit het park niet stil. In de zomer van 2017 kwam de droom om te kunnen vliegen al uit; het park opende het grootste ‘flying theater’ van Europa. In ‘Voletarium’ vlieg je in een gigantische panorama-vliegsimulator over de mooiste plekjes van Europa.

In 2018 gaat alle aandacht uit naar het Franse themagebied. De grote bol die sinds 1989 de indoorcoaster ‘Eurosat’ herbergt krijgt na 80 miljoen bezoekers een compleet nieuwe  baan en treinen. Er komt tevens een apart station voor gasten die de achtbaan met een VR-bril willen beleven: ‘Eurosat Coastiality’. Het verloop van de 900 meter lange achtbaan zal weinig afwijken van de oude baan die nog ontworpen is door de grondlegger van het park, Franz Mack.

Voor de achtbaan komen gevels die de gouden tijden van de Franse hoofdstad laten herbeleven. Achter een van de gevels komt het souvenir- en curiositeitenwinkeltje van ‘Madame Freudenreich’. Weinigen weten dat ze achter haar winkeltje in Elzasser stijl stiekem dinosaurussen houdt. In het water voor de gebouwen krijgt een bistroboot een ligplaats. Genietend van een hapje en een drankje kun je hier bijkomen van je belevenissen, maar heb je er ook een prima zicht op de fonteinenshow die meerdere keren per uur op de klanken van Franse muziek wordt opgevoerd.

Beetje Paddington woont in Londen en daarom zal hij in Europa-Park ook in het Engelse themagebied een plekje krijgen. Paddington is vernoemd naar het Londens treinstation waar hij gevonden werd, dus in Europa-Park heet het Engelse station voortaan ook ‘Paddington Station’. Op de Alpenexpress Coastiality kun je een virtueel ritje met de beer door Londen maken. Nieuw is dat dit een interactieve rit is; het is mogelijk om de rit met hoofdbewegingen te beïnvloeden. De nieuwe ijsshow draait ook helemaal om Paddington. In de 30 minuten-durende show gaan we samen met de beer op zoek naar marmelade.

Naast meer dan 100 attracties staat er ook komend jaar iedere dag zo’n 23 uur aan shows op de planken. Nieuw is de show in het Engelse ‘Globe Theatre’ waar we een reis door de Engelse geschiedenis maken. In ‘Bamboe Baai’ kun je de langste show ter wereld beleven. Deze duurt zo’n 4,5 uur en heet ‘’The House of the Chinese National Circus’.

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).
Booking.com

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.