Dierverzorgers uit DierenPark Amersfoort weten sinds vandaag het geslacht van de kleine luiaard die afgelopen kerst is geboren. “Uit onderzoek is duidelijk geworden of we een heer of dame mochten verwelkomen in ons park”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “De kleine blijkt een vrouwtje te zijn.” 

ZOO Antwerpen heeft 132 kwastvinsnoeken gered van de dood. De roofvissen waren met een legaal transport onderweg van Afrika naar Azië. De dieren strandden op de luchthaven van Zaventem. De inspecteur-dierenarts oordeelde dat er zo snel mogelijk een oplossing moest komen voor de vissen. In overleg met de diensten Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid besliste ZOO Antwerpen de vissen op te vangen.

Wekenlang heeft het 5,5-jarige drachtige Caribische zeekoevrouwtje de dierverzorgers en biologen van het Arnhemse dierenpark in spanning weten te houden. In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 maart 2019 was het eindelijk zover: in de Mangrove werd een op het oog kerngezonde zeekoe geboren: waarschijnlijk een mannetje. Het is echter het eerste jong van een nog relatief jong vrouwtje, dus de komende periode is nog wel even spannend voor de dierverzorgers en biologen. Koninklijke Burgers’ Zoo is het enige dierenpark in Nederland waar zeekoeien leven.

Wie Apenheul in 2019 bezoekt, kan een nieuwe apensoort bewonderen. Vanuit Stichting AAP heeft het Apeldoornse dierenpark twee mannelijke talapoins ontvangen. Apenheul zal binnenkort nog twee vrouwelijke talapoins uit een ander dierenpark krijgen en wil uiteindelijk een groep talapoins gaan houden.

DierenPark Amersfoort heeft een zilveren award gewonnen tijdens de prijsuitreiking van de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De Efteling kreeg de eerste plek. “Daarmee zijn wij verkozen tot de leukste dierentuin van Nederland”, vertelt MT-lid Fiet Verdonck. “Daar zijn wij samen met alle medewerkers natuurlijk apetrots op.”

Genieten kan ze. Zoveel is zeker! De zon op haar snoetje, een hemelsbrede glimlach. De wind in haar – wel erg - weelderige haardos. Babygorilla Thandie komt voor het eerst buiten in de Mensapenvallei en proeft als een kleine prinses van de eerste heerlijke zonnestralen.

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).