Een witte sneeuwlaag ligt vandaag in de dierverblijven van DierenPark Amersfoort. “Voor de tijgers een extra reden om op onderzoek uit te gaan en ook de wolf snuffelde rond tussen de witte vlokken”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “De otters werden extra verrast, want er stond ineens een sneeuwpopje met lekkers in hun verblijf.”

Net zoals de rest van het land bleef ook Pairi Daiza gisteren niet gespaard van een winterprik. Intussen ligt het park bezaaid met een sneeuwtapijt van enkele centimeters.

De biologen en dierverzorgers van Burgers’ Ocean staan voor een historische mijlpaal: woensdag 23 januari 2019 vertrekken meer dan 300 zelf gekweekte koralen, zeeanemonen en koraalvissen naar Engeland. Koninklijke Burgers’ Zoo schenkt alle dieren uit eigen kweek aan London Aquarium en Chester Zoo. Dankzij het Arnhemse kweeksucces is het tropisch koraalrifaquarium van Burgers’ Zoo al jaren hofleverancier van koralen aan Europese collega-aquaria.

DierenPark Amersfoort heeft er een nieuwe panda bij. Het rode panda-mannetje heeft gezelschap gekregen van vrouwtje Yena. “Wij zijn heel blij dat wij haar in ons park mogen verwelkomen”, vertelt dierverzorgster Lotte Gielen. “Hopelijk slaat de vonk snel over tussen de twee.” 

Samen met de eerste verjaardag van Tun Kai, dochter van de intussen erg beroemde Aziatische olifant Kai-Mook, op 13 januari viert ZOO Planckendael een geslaagde reddingsoperatie voor olifanten in India. Planckendael voorziet er extra leefgebied voor de dieren, door landbouwers vanuit een conflictzone te verhuizen zodat de kolossen vrije doorgang krijgen. Zo raken de dieren niet geïsoleerd in kleine stukjes bos en vinden ze voldoende voedsel. Bovendien wordt hun genetische diversiteit gewaarborgd en kan inteelt voorkomen worden. In de natuur zijn de dieren met uitsterven bedreigd door ivoorjacht, maar ook heel erg door de versnippering van hun leefgebied en de concurrentie met de lokale bevolking. Er lopen naar schatting nog slechts 44.000 olifanten rond in Zuidoost-Azië.

De groep kamelen in DierenPark Amersfoort heeft gezelschap gekregen van een nieuwe mannetjeskameel. “De introductie gaat goed en kameel Bertil lijkt zich al prima thuis te voelen”, vertelt dierverzorger Richard van Sluis. “De nieuwe kameel staat tussen zijn soortgenoten alsof hij hier al jaren woont.”

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).