De Limburgse dierentuin GaiaZOO kreeg afgelopen dinsdag bijzonder HOOG bezoek. De dierverzorgers mochten deze week namelijk een nieuwe giraffenman begroeten. De giraffe genaamd Narus komt de drie vrouwelijke giraffen in GaiaZOO vergezellen. De dames hebben het al enige tijd zonder mannelijk gezelschap moeten doen. Na ruim 4 jaar zal er weer een mannelijke giraffe over de savanne struinen.

Voor het eerst geeft DierenPark Amersfoort kinderen de kans om mee te kijken met de beveiligers van het Dinopark. “Hoe bewaak je zeventig levensgrote dinosaurussen? Nu kom je het te weten”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Kinderen vinden onze dino’s geweldig, maar er komt heel wat kijken bij het beveiligen van een bos vol met deze oer-wezens. Tijdens de DinoAdventures nemen de dinobeveiligers de kinderen mee achter de schermen.”  

Op de Dag van de Duurzaamheid, vandaag 10 oktober, kreeg DierenPark Amersfoort bezoek van vijftig leerlingen uit groep acht van Basisschool de Bolster. “In ons park heeft afgelopen zomer een pilot plaatsgevonden voor het inzamelen van plastic flesjes, maar wij ontdekten dat dit in de praktijk nog niet zo makkelijk is”, vertelt projectleider Renate Kok. “Tijd om de hulp van jonge creatievelingen in te schakelen.” De kinderen presenteerden hun ideeën aan het dierenpark en wethouder Astrid Janssen, onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen de Gemeente Amersfoort.

Op de Dag van de Leraar, schenken we alle leerkrachten een prachtig cadeau: het online platform ZOOschool.be. Een filmpje over bedreigde mensapen of het ontpoppen van een vlinder? Een dierenfiche van de olifant, flamingo of okapi? Een spreekbeurt over je lievelingsdier? Prachtige foto’s om de les mee te illustreren? Je vindt het er allemaal en dit alles powered by ZOO Science.

Op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018 geven drie toonaangevende denkers en doeners peptalks in ARTIS. Mensenrechtenadvocaat en ombudsman voor toekomstige generaties Jan van de Venis, ecological engineer Nadine Galle en kunstenaar Pavèl van Houten zijn ieder op hun eigen manier bezig met een duurzame toekomst. Ze vertellen hoe zij verandering teweegbrengen en geven antwoord op de vraag: hoe redden we de wereld van onszelf?

Komende herfstvakantie staat DierenPark Amersfoort compleet in het teken van dinosaurussen. Vanaf zaterdag 13 oktober starten de DinoAdventures en kunnen kinderen ervaren hoe het is om een dinobeveiliger te zijn. “Jonge avonturiers mogen mee op een speciale rondleiding door het Dinopark en zij krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij onze dinobeveiligers”, vertelt projectontwikkelaar Hylke Steggerda.

Themeparksnews 10 Years

More info soon (BIG GIFTS).
Booking.com

Themeparksnews

Themeparksnews brengt jullie alle nieuwtjes uit de pretparkwereld, zoo, musea, enz. Soms trekken ze er op uit en maken een tripverslag om een idee te geven aan wat je kan verwachten.