Het nakende transport op donderdag 11 juli 2019 van twee jonge cheetavrouwtjes naar de dierentuin van Tabernas (Spanje) vormt de aanleiding tot een Europese cheetaruil. Wederom is Koninklijke Burgers’ Zoo de drijvende kracht achter deze ontwikkeling: in de afgelopen vijf jaar kwamen maar liefst vijftien cheetawelpen in het Arnhemse dierenpark ter wereld die inmiddels grotendeels zijn uitgezworven over dierenparken in allerlei Europese landen. 

In ARTIS is vrijdagnacht een goudwanggibbon geboren. De verzorgers zagen de baby zaterdagochtend voor het eerst, stevig vastgeklemd aan moeders buik. Omdat de beentjes van het jong kort na de geboorte nog niet zo sterk zijn, houdt het de moeder vooral stevig vast met zijn armen. Moeder vormt tijdens het slingeren een kommetje met haar benen om het jong extra te ondersteunen. Gibbons behoren tot de mensapen, net als chimpansees en gorilla’s, en leven in familiegroepen. Op het Gibboneiland in ARTIS leven nu vier goudwanggibbons; vader, moeder en hun twee jongen. Het geslacht van de baby is nog niet bekend.

Is een zebra nu zwart met witte strepen of wit met zwarte strepen? We weten het eigenlijk niet, maar we weten wel dat ons pasgeboren zebraatje een ongelofelijk schatje is. Het meisje is de eerste dochter van Nele en André. Ze kreeg de naam Uzuri, wat schoonheid betekent in het Swahili en ze is nu al te bewonderen op de savanne in ZOO Planckendael.

Vanavond staan de Oranjeleeuwinnen in de halve finale tijdens het WK Voetbal, maar ook de leeuwinnen in DierenPark Amersfoort kunnen er wat van. “Wij gaven onze twee vrouwtjesleeuwen een voetbal om de wedstrijd mee af te trappen”, vertelt dierverzorger Rob Holterman.

Met een drankje in de hand genieten van live salsa, jazz, chansons op het schoonste terras van ‘t stad? Dat kan vanaf morgen aan dé zomerbar van ’t Stad: die op het Flamingoplein van ZOO Antwerpen. In de zomermaanden kan je daar elke dag vanaf 16u genieten van een cocktail of pintje. Gratis toegankelijk, ook zonder een ticket voor de ZOO. Mét livemuziek en een adembenemend uitzicht op ZOO Antwerpen en haar flamingo’s! Je placeert er een dansje en voor de kinderen is er een gids die met hen op avontuur gaat naar de Vieze Beesten van de ZOO. Kom af! De ZOOmerbar van ZOO Antwerpen wordt jouw favoriete plekje deze zomer.

Verblijf in monumentale vijver biedt meer ruimte voor de grijpstaartapen.

10 years Themeparksnews

More info soon (BIG GIFTS).